top of page

Onze trainingen

Bij ons betekent 'op maat' dat elke deelnemer de training afsluit met handvatten en tools die geschikt zijn voor hun eigen situatie. Hoewel een groep een gemeenschappelijk onderwerp kan hebben, kunnen de vragen van de deelnemers over dat onderwerp verschillen. Onze taak is om deze verschillen te identificeren en voor elke deelnemer passende handvatten te bieden. Het toepassen van deze handvatten in de praktijk is ons uiteindelijke doel. We ontwikkelen de inhoud van onze trainingen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, waardoor onze trainingen voortdurend worden verbeterd. Het aanbieden van theorie alleen is niet genoeg, we zorgen er ook voor dat onze trainingen dynamisch, uitdagend en leuk zijn om het leerrendement te maximaliseren. Welke onderwerpen bieden wij aan?

Verschil tussen jongens en meisje

Het kan frustrerend zijn wanneer je merkt dat je vaker in situaties van onenigheid verkeert met jongens in je groep dan met meisjes, waarbij herhaalde waarschuwingen nodig zijn. Onze ervaring wijst uit dat we vaker ondersteuning bieden bij jongens dan bij meisjes. Hoewel er altijd uitzonderingen zijn, zijn er fundamentele verschillen tussen jongens en meisjes. In onze training delen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten over biologische verschillen en omgevingsfactoren. Bij onze trainingen gaat het niet alleen om inzicht; we zorgen ervoor dat je je gedrag verandert. Je zult leren gedrag te begrijpen en er op een andere manier op te reageren, zodat je kunt inspelen op de individuele behoeften van alle kinderen.

annie-spratt--JUIieIDu54-unsplash_edited.jpg
austin-pacheco-FtL07GM9Q7Y-unsplash.jpg

Gedragsproblemen

Gedragsproblemen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals een kind dat anderen pijn doet, pest of het leven moeilijk maakt. Situaties waarin kinderen niet naar je luisteren, met spullen gooien of schreeuwen, kunnen emoties variërend van verdriet tot woede oproepen. Met jarenlange ervaring in het werken met kinderen met gedragsproblemen, streven wij ernaar om jou tijdens onze training van praktische handvatten en kennis te voorzien om deze negatieve spiraal om te keren. We behandelen casussen van deelnemers en delen onze eigen ervaringen, waarbij nuances van groot belang zijn, aangezien elk kind uniek is. Ons belangrijkste doel is dat jij de volgende dag nieuwe vaardigheden in de praktijk kunt brengen, waardoor het kind zich weer prettig voelt in de groep.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

We begrijpen de zorgen die jullie uiten over kinderen die recentelijk lijken achter te lopen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Het valt op dat sommige kinderen moeite hebben met afscheid nemen of het verdragen van uitstel. Ook lijkt het samenspelen steeds minder prettig te verlopen. Gelukkig kun je de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen actief stimuleren. In deze training zullen we bespreken hoe je dit op de meest effectieve manier kunt doen.

Image by Ksenia Makagonova
Image by Charles Deluvio

Oudergesprekken

We zien een toename van zorgkinderen in regulier onderwijs en kinderopvang, wat leidt tot meer gesprekken met ouders. Deze gesprekken zijn niet altijd prettig voor zowel de professional als de ouder, mogelijk vanwege de boodschap of de manier waarop ze worden gevoerd. In deze training leer je effectieve manieren om zorggesprekken met ouders te voeren. We behandelen wat je absoluut moet vermijden en wat juist wel te doen. Deelnemers krijgen praktische vaardigheden aangereikt die ze direct kunnen toepassen in de training, waardoor deze gesprekken voor zowel de professional als de ouder positiever worden ervaren.

Gesprekken over zorgen rondom de veiligheid

In 2017 werd bij 3% van alle kinderen (0-18 jaar) een vorm van kindermishandeling vastgesteld. Dit percentage is gebaseerd op bekende gevallen, dus het werkelijke percentage ligt waarschijnlijk nog hoger. Het is de verantwoordelijkheid van scholen, kinderopvang en kinderdagverblijven om kindermishandeling te signaleren en aan te pakken. Dit omvat niet alleen het herkennen van signalen, maar ook het voeren van gesprekken met ouders. Tijdens onze training leren leerkrachten, intern begeleiders, pedagogisch medewerkers en coaches hoe ze deze veiligheidsgesprekken kunnen voeren en welke handvatten ze daarbij kunnen gebruiken.

Image by Salman Hossain Saif
Image by Sara Kurfeß

"Kan je me aankijken als ik tegen je praat!"

We leven in een tijdperk waarin technologie zich razendsnel ontwikkelt en ons leven steeds meer verrijkt met nieuwe games, apps en websites. Maar dit brengt ook risico's met zich mee. Hoe kunnen we hier op een adequate manier mee omgaan en wat zijn de voordelen van deze ontwikkelingen? Deze vragen spelen niet alleen bij jeugdprofessionals, maar ook bij ouders. Wil jouw school, kinderopvang of kinderdagverblijf hier meer over leren? In onze training bieden we wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische handvatten om de verbinding te houden met kinderen in het digitale tijdperk.

​

Het is ook belangrijk om ouders te informeren over deze ontwikkelingen. Wil je als organisatie ouders helpen bij het begrijpen van deze onderwerpen? Nodig ons dan uit voor een ouderavond.

Wij bieden incompany trainingen aan die worden gegeven op de locatie van de opdrachtgever. De trainingen kunnen worden aangepast en gecombineerd, maar de kwaliteit van onze trainingen staat voorop. We vinden het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan elk onderwerp, daarom rekenen we minimaal 2 uur per onderwerp. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

KVK nummer: 84056045
©2021 door FrankelVersteeg.

bottom of page